Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Винени пуешки бутчета на фурна

Винени пуешки бутчета на фурна

Винени пуешки бутчета на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Още в заглавието се крие тайната съставка за страхотния вкус на тези пуешки бутчета на фурна"

Необходими продукти

  • пуешки бутчета - 4
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • салвия - 1 ч.л. суха
  • риган - 1 ч.л. сух
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пуешките бутчета и ги подсушете старателно, поръсете ги със сол.

В купа смесете бялото вино с олиото и киселото мляко. Добавете соевия сос и сухите подправки.

Разбъркайте добре всички съставки за маринатата, след което намажете с нея всяко бутче.

Останалата част от маринатата излейте отгоре. Оставете пуешкото да се маринова за около часа.

Прехвърлете ги в тава и покрийте с фолио, сложете да се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

След около 2 часа махнете фолиото, за да получат бутчетата хубав загар. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Винените пуешки бутчета на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: