Начин на приготвяне
Обелените и почистени ябълки нарязваме на кубчета. Кипваме водата, захарта и лимоновия сок и варим ябълките на тих огън, докато омекнат.
Пуешките шницели подправяме със сол и пипер, намазваме тънко с горчица и пържим в тефлонов тиган в горещо олио до златисто кафяво. Поставяме ги на топло.
В същия тиган сипваме ябълковото вино и варим, докато остане наполовина. Добавяме бульона и варим, докато останат 4 с.л. течност в тигана. Слагаме сметаната, кипваме и подправяме с Табаско, сол, горчица и къри.
Добавяме към соса отцедените ябълки, разбъркваме и оставяме пак да кипне.
Сервираме шницелите залети със соса и гарнитура. Подходящи гарнитури са картофено пюре и брюкселско зеле.