Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на пилешки пържолки и всяка се поставя между прозрачно фолио.
Начуква се на тънко с чукче на шницел с дебелина от около 0, 5 см.
Поръсват се със сол и черен пипер пилешките шницели.
В дълбока чиния се разбива яйцето, в друга сипваме брашното, в трета смесваме галета и червен пипер.
В тиган се загрява олио. Овалваме шницелите първо в брашно и леко се изтупват, после в яйце и накрая в галета с червен пипер.
Пържим на умерен огън до зачервяване от двете страни. Изваждаме панираните шницели върху салфетка, попива доста мазнина.
За соса смесваме кисело мляко с майонеза, сол, чесън и копър. Сервираме панираните пилешки шницели с чеснов сос за обяд или вечеря! Бон апети!