Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Паниран пилешки шницел с чеснов сос

Паниран пилешки шницел с чеснов сос

Паниран пилешки шницел с чеснов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Какво друго освен апетитен чеснов сос бихте добавили към панираните шницели - ние не се сещаме за по-добра идея"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 300 г гърди
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - 1 к.ч.
  • галета - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • чеснов сос
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 1 с.к.
  • копър
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на пилешки пържолки и всяка се поставя между прозрачно фолио.

Начуква се на тънко с чукче на шницел с дебелина от около 0, 5 см.

Поръсват се със сол и черен пипер пилешките шницели.

В дълбока чиния се разбива яйцето, в друга сипваме брашното, в трета смесваме галета и червен пипер.

В тиган се загрява олио. Овалваме шницелите първо в брашно и леко се изтупват, после в яйце и накрая в галета с червен пипер.

Пържим на умерен огън до зачервяване от двете страни. Изваждаме панираните шницели върху салфетка, попива доста мазнина.

За соса смесваме кисело мляко с майонеза, сол, чесън и копър. Сервираме панираните пилешки шницели с чеснов сос за обяд или вечеря! Бон апети!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: