Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Шведски ябълков сос за месо

Шведски ябълков сос за месо

MarianeMariane
Джедай
202169
Шведски ябълков сос за месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • ябълки - 150 г
  • бяло вино - 200 мл
  • захар - 150 г
  • майонеза - 100 г
  • хрян - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани на ситно ябълки се сваряват във виното и захарта, след което се прекарват през сито.

Когато изстине, полученият мармалад се разбърква с майонеза.

Прибавя се настърганият на ренде хрян и пак се разбърква.

Сосът се сервира студен с шунка, варен телешки език или други видове студено месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: