Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Шницели»Пуешки шницел с ябълков сос

Пуешки шницел с ябълков сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пуешки шницел с ябълков сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Пуешко и ябълки - най-новата светска кулинарна двойка, която предизвика истинска сензация в кухнята"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • вода - 100 мл
  • захар - 20 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пуешки шницели - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • горчица - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
  • ябълково вино - 100 мл
  • бульн - 100 мл
  • сметана - 8 с.л., заквасена
  • табаско - 1/2 к.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени ябълки нарязваме на кубчета. Кипваме водата, захарта и лимоновия сок и варим ябълките на тих огън, докато омекнат.

Пуешките шницели подправяме със сол и пипер, намазваме тънко с горчица и пържим в тефлонов тиган в горещо олио до златисто кафяво. Поставяме ги на топло.

В същия тиган сипваме ябълковото вино и варим, докато остане наполовина. Добавяме бульона и варим, докато останат 4 с.л. течност в тигана. Слагаме сметаната, кипваме и подправяме с Табаско, сол, горчица и къри.

Добавяме към соса отцедените ябълки, разбъркваме и оставяме пак да кипне.

Сервираме шницелите залети със соса и гарнитура. Подходящи гарнитури са картофено пюре и брюкселско зеле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: