Пуйка с къри

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пуйка с къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пуешко месо - 3 ч.ч. обезкостено и сварено
  • гъби - 1 ч.ч. по избор
  • лук - 1/3 ч.ч. настърган
  • ябълки - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и сложете вътре лука, гъбите нарязани на филийки, ябълките - на кубчета и накъсаното пуешко месо да се задушават на умерен огън за 15 минути.

Свалете от котлона сместа и подправете със сол. При непрекъснато разбъркване добавете първо брашното, а след това и кърито.

Върнете на котлона и на тънка струйка сипете пилешкия бульон. Разбърквайте докато брашното не се разтвори напълно. Варете до сгъстяване, после добавете още гореща вода и варете още поне 15 минути.

Може да го поднесете с гарнитура варен или задушен ориз.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: