Начин на приготвяне
Измийте пуйката и я подсушете отвън и отвътре. Натрийте я добре със сол, черен пипер отново и отвън и отвътре.
Сложете овкусенета пуйка в тавичка с гърба отдолу, залейте с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност в умерена фурна.
От време на време поливайте месото със соса от печенето и периодично обръщайте пуйката за да се изпече равномерно от всички посоки.
Когато пуйката се изпече я извадете от тавата и я приберете на топло. В тавата заедно със соса от печенето наредете ябълките, предварително измити, подсушени и почистени от сърцевината. Поръсете ги с пудра захар и печете до омекване.
Сервирайте пуешкото месо с гарнитура от печени ябълки и поръсено с магданоз.