Пълнени ябълки с крем

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Пълнени ябълки с крем1 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Ако не можете да я приготвите сами, помолете някой да ви помогне, но непременно опитайте, защото са великолепни!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • лимонов сок - 30 мл
  • захар - 300 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • За плънката
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • черен шоколад - 50 г
  • захар - ½ к.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - ½ к.ч.
  • течна сметана - 150 мл
  • прясно мляко - 1/2 к.ч. за сметаната
  • лешници - 2 с.л. смлени
  • вода - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме ябълките, изваждаме семките им, като запазваме ябълките цели. Слагаме ябълките в дълбок съд и върху тях изсипваме захарта и лимоновия сок, заливаме ги с водата и ги задушаваме за 5 минути под капак.

В отделен дълбок съд сваряваме млякото, захарта и шоколада за крема.

Към тях прибавяме предварително разбитите жълтъци и нишестето размито с водата. Бъркаме непрекъснато крема. Махаме от котлона и продължаваме да бъркаме още няколко минути.

Отделно разбиваме сметаната с прясното мляко и към нея добавяме постепенно половината от крема. Останалата половина оставяме за украса.

С приготвения крем пълним пош и с него пълним ябълките. Останалия крем разпределяме върху ябълките и ги поръсваме със счуканите лешници.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: