Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Пълнени ябълки с пилешко по Алжирски

Пълнени ябълки с пилешко по Алжирски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k659
Пълнени ябълки с пилешко по Алжирски1 / 2
15/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • карамфил - 1 ч.л. счукан
  • ябълки - 1 кг
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства, измива и сварява в подсолена вода. Като е готово се отделя бялото месо и се накълцва. Подправя се с карамфил.

Ябълките (за предпочитане е по-кисели) се измиват добре, издълбава се семенната им част и се пълнят с пилешкото месо.

Нареждат се в намазана с масло тавичка, слага се по една бучка масло върху плънката и се слагат да се пекат в силно загрята фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: