Начин на приготвяне
Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто.
Разстелете тестото на кухненски плот и оставете да се охлади леко, но не напълно. Може да го покриете с фолио, за да не хване кора, докато престоява.
След това започнете да добавяте на порции пудрата захар и месете, докато поеме цялото количество захар и се получи хомогенно тесто. При нужда се добавя повече от посоченото количество.
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н.
Ако няма да го ползвате веднага, го увийте в прозрачно фолио. Може да го съхранявате и известно време в хладилника, но не прекалено дълго.
Коментари