Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко рагу с мед и ябълки по унгарски

Пилешко рагу с мед и ябълки по унгарски

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пилешко рагу с мед и ябълки по унгарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • мед - 3 с.л.
  • ябълки - 150 г
  • масло - 5 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • брашно - 40 г
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото на огъня и прибавете ситно нарязаното пилешко филе. Прибавете брашното и разредете със сметаната. Посолете.

Ако е необходимо може да налеете малко бульон или вода. Обелете ябълките и ги нарежете на ситно, след което ги добавете към пилешкото. Оставете го да поври малко на слаб огън.

При сервиране го залейте с лимоновия сок, меда и захарта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: