Телешко по унгарски

Телешко по унгарски1 / 2
13/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 8 бр. бонфиле
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сметана - 4 с.л.
  • масло - 80 г краве
  • нишесте - 2 ч.л.
  • червено вино - 2 чаши
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в половината масло филетата телешко бонфиле от двете страни.

Извадете ги и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук.

Залейте с виното и ½ чаша вода и прибавете нарязания магданоз, черен пипер и сол.

Върнете филетата, захлупете съда и оставете да се задушават 15 мин., като през това време ги обърнете един път.

Сипете в соса разбитите нишесте и сметана и оставете на огъня за няколко минути, но без да завира.

Наредете по 2 филии телешко задушено в чиниите за сервиране и върху всеки стек от тях сложете по едно парче филе, залейте със соса и сервирайте горещи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179542
Потребител#179542
Страхотно ястие! Аз го сервирам върху изпържени в масло филийки
18.09.2019 12:51
1