Начин на приготвяне
Изберете парче говеждо младо месо, подходящо за задушено. Посолете го и го поръсете с черен пипер, като шпиковайте и с разполовени скилидки чесън.
Загрейте мазнината в подходящ съд и запържете говеждото равномерно от всички страни. Щом се зачерви от всички страни, добавете нарязания лук към него. Оставете леко да се запържи и добавете дафиновите листа, бахара, зърната черен пипер и долейте водата.
Започнете да задушвате говеждото, като от време на време доливайте вода. Щом омекне, извадете месото в чиния и го нарежете на филийки. Прецедете соса от съда и го разбъркайте с киселото и прясното мляко. Залейте говеждото задушено по унгарски с така приготвения сос. Поднесете като гарнитура картофено пюре.