Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено говеждо по каталонски

Задушено говеждо по каталонски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Задушено говеждо по каталонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 500 г от задната част
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 малка консерва
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • картофи - 8 млади
  • салам - с чесън, може и пушено месо
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и чесъна ситно и сложете да се запържат в олиото. Нарежете месото и добавете парчетата, след като лукът и чесънът добият леко златист загар. Запържете и месото и залейте с виното.

Посолете на вкус и добавете черен пипер.

Размийте доматеното пюре в малко вода и добавете в ястието, като разбъркате.

Задушете под похлупак, докато месото е полуготово. Добавете нарязаните парчета картофи и салама. Гответе ястието до готовност.

Сервирайте с чаша червено вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: