Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Говеждо по вламски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921330748
Говеждо по вламски1 / 2
01/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. пържоли
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • бирa - 150 г
  • захар - 1/2 бучка
  • горчица - 1/ с.л.
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте телешкото (говеждото) месо и го подсушете със салфетка. Нарежете го на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното масло. Когато придобие златист цвят, се добавя и телешкото месо и се изпържва от всички страни.

Когато месото покафенее отвсякъде добавяме захарта, горчицата, дафиновия лист и останалите подправки. Заливаме всички продукти и кипваме.

Намаляваме котлона и задушаваме на тих огън до омекване на месото и изпаряване на течността. Поднасяме ястието горещо. По желание може да поръсим с пресен магданоз.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: