Пуйка по гръцки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пуйка по гръцки1 / 2
19/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
330 мин.
"Ароматна и вкусна пуйка, приготвена в най-добрите традиции на Средиземноморската кухня"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 гр.
  • ориз - 100 гр.
  • сини сливи - 100 гр.
  • ябълки - 2 бр.
  • кестени - 20 гр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малка пуйка се натрива с черен пипер, сол и чубрица, престоява 2 - 3 ч на хлад.

Пълни се със смес от запържени глава наситнен лук и каймата, ориза, водата, наситнените сливи и киселите ябълки на кубчета, леко сварени, сол, черен пипер и печените и наситнени кестена, зашива се.

Пуйката се пече 4 - 5 ч на слаба фурна с периодично подмазване и заливане.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Borivanova
Borivanova
Направо е вкусотия.
26.12.2010 18:56