Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с кашкавал и домати

Гнезда от кайма с кашкавал и домати

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Гнезда от кайма с кашкавал и домати
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • хляб - 60 г стар
  • кайма - 500 г смес
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 50 мл за пържене
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • босилек - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • още
  • зелен лук - 5 пера
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете прясното мляко в купа и в него накиснете хляба. Смесете каймата, яйцето и наситнения лук. Добавете хляба и разбъркайте.

Овкусете с черен и червен пипер, босилек и оформете 4 гнезда от кайма. Запържете от едната страна на 3-4 мин. Сложете алуминиево фолио в тава, намазнете го, а отгоре сложете гнездата.

Доматите разрежете на кръст и потопете в гореща вода, за да ги обелите по-лесно. Махнете семената и нарежете на дребно. Нарежете кашкавала и смесете с доматите.

Сложете от плънката по гнездата и намажете с яйце. Печете за 20 мин. на 180 градуса.

Поръсете гнездата от кайма с кашкавал и домати с пера зелен лук.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: