Начин на приготвяне
Запържете каймата със ситно нарязания лук в мазнината, посолете и поръсете с черен пипер. Предварително нарежете сините домати на дълги филии, посолете ги и ги изплакнете и подсушете след около 25 минути.
Оваляйте патладжаните в брашно и ги изпържете в мазнина. В тавичка редете ред сини домати, ред тънки шайби червени домати, ред кайма. Редите до изчерпване на продуктите като е най-добре да направите по 2 реда от всичко.
Долейте малко вода в тавата и пъхнете мусаката да се изпече до омекване на зеленчуците. Разбийте киселото мляко с щипка сода, жълтъците от яйцата и лъжичка брашно. Залейте и запечете отново, докато се стегне тази вкусна мусака със сини домати и кайма.
Коментари