Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутер гнезда с кашкавал и кайма

Бутер гнезда с кашкавал и кайма

Бутер гнезда с кашкавал и кайма
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Започваме деня с много вкусни бутер гнезда с кашкавал и кайма"

Необходими продукти

  • лук - 1 малка глава
  • кашкавал - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • бутертесто - 400 г
  • кайма - 250 г
  • мазнина - 3 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на дребно. Задушете в мазнина и добавете каймата. Пържете няколко минути и оставете да изстине.

Разстелете бутер тестото и изрежете кръгчета с формички. На половината изрежете друга дупка с помощта на капачка или по-малка форма. Сложете по 1 с.л. плънка върху кръгчета.

Отгоре сложете кръг с дупка и застъпете краищата с вилица. Сложете парче кашкавал върху каймата в кръгчета.

Намажете бутерките с кайма с жълтък.

Подредете ги в тава с хартия за печене и печете до готовност.

Бутер гнездата с кашкавал и кайма са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: