Начин на приготвяне
Първо се приготвя яйчен крем за торта, като за целта се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се брашното, част от прясното мляко и ванилията.
Яйчената смес се слага на котлона на умерена температура. Кремът се бърка непрекъснато, като на няколко пъти се налива останалото мляко (общо 800 мл), докато се сгъсти, без да се образуват бучки. Накрая се добавя кравето масло и отново се разбърква.
Стар козунак се нарязва на филии, които се потапят за кратко в останалото мляко. Нарежда се във форма с подвижен борд един ред козунак, залива се с половината крем, следва отново ред козунак, и се завършва с останалия крем.
Козуначената торта се оставя да престои няколко часа на хладно, декорира се по желание, след което е готова за консумация.
Торта от стар козунак и мляко с количество козунак, каквото имате на момента и според вместимостта на вашата форма за торта.
Коментари