Начин на приготвяне
Заливате нес кафето с гореща вода и оставяте да се охлади.Това е сиропът за сиропиране на блатовете.
Пригответе крема, като загреете 400 мл прясно мляко с кафява захар.
В останалите 100 мл се разбърква пудингът на кашичка и го сипвате в горещото мляко.
Когато сгъсти, се сваля от котлона и го разбърквате с маслото.
Във форма с диаметър 22 см и падащ ринг редите един ред козунак, нарязан на филии по 1 см. Сиропирате с четка, намазвате с половината крем и редите кръгчета ягоди.
Следва втори ред козунак, сироп и крем. Настържете отгоре една шоколадова вафла и украсете с пресни ягоди и листа мента. Охладете козуначения сладкиш за 1 нощ и нарежете на парчета.
Сиропираната торта от стар козунак е готова.