Начин на приготвяне
Приготвяме си крема, като в съд поставяме прясното мляко, захарта и оставяме да се вари.
Яйцата счукваме в купа и към тях добавят брашното.
Смесваме подсладеното мляко към яйчената смес при непрекъснато бъркане до гладък крем.
Накрая прибавяме кравето масло отново при непрекъснато бъркане, като варим, докато маслото се разтопи и кремът се сгъсти.
Прибавяме и ванилията.
Започваме да сглобяваме тортата, като поставяме единия блат най-отдолу.
Покриваме с крема, поставяме втори и отгоре отново крем и накрая третия.
Завършваме с яйчен крем.
За украса поръсваме със смлените орехи и поставяме резенчета от кивито.
Готовата торта с яйчен крем поставяме в хладилника за около час.