Класическа торта Павлова

НикиНики
Новак
2358343k374
Класическа торта Павлова
Снимка: Ники
1 / 3
28/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Само я погледнете, не е ли разкошна тази Павлова?"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • плодове - за украса
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • ванилия - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 80 мл
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъци на пяна и добавете захарта към тях. Разбийте отново. Добавете ванилията, нишестето и лимоновия сок. Разбийте за минута.

Направете кръг върху хартия за печете 22 см. Обърнете очертаното към дъното и сипете сместа за торта Павлова.

Разстелете и направете вдлъбнатина. Включете фурната на 130 градуса, сложете тавата, намалете на 110 градуса и печете за 90 минути. Оставете да изстине.

Разбийте пудрата захара, маскарпонето и сметаната. Прехвърлете блата в чиния и сложете крема.

Украсете готовата целувчена торта с плодове по желание.

Класическата торта Павлова е страхотна!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
След това може ли да се прибере в хладилник? Нищо ли не им става на блата, не увлажнява ли?
12.01.2024 14:15
Анонимен
Анонимен
НИКОГА не добавяйте нишесте в белтъците
Получи се мек блат, а не целувка...?
Сега, направих руло с него, но.....
14.09.2023 22:24
2
Анонимен
Анонимен
Получи се страхотно!
29.04.2023 16:43
Анонимен
Анонимен
Направих я! Получи се разкошна! Браво Ники!!!
31.12.2022 18:26