Начин на приготвяне
В дълбок съд поставяме заквасената сметана, кората на лимона, сока и захарта и разбъркваме с миксера. Към тях добавяме меда и отново разбиваме.
В друг съд разбиваме сладкарска сметана, докато стане пухкава и гъста. Двете сметани смесваме добре.
Вземаме форма с махащ се ринг и започваме да подреждаме бисквитите на първия ред на дъното на тавата.
Отгоре слагаме крема за торта и сладко от боровинки, след това подреждаме следващия ред бисквити и така докато свършат бисквитите, като накрая завършваме с крема.
Смесваме орехите и бисквитите добре и поръсваме самата бисквитена тортата отгоре. Прибираме в хладилника за няколко часа и тогава поднасяме нашата френска селска торта.
Тортата е по рецепта на Теодора Титова.