Начин на приготвяне
В подходящ съд смесете кравето масло, солта, изварата и захарта. Разбийте с миксер. Прибавете яйцето и разбийте отново за няколко минути до получаване на гладка хомогенна смес.
Сложете ванилията, бакпулвера и пресятото брашно, което трябва да добавяте малко по малко. Замесете меко нелепнещо тесто.
Разделете на 12 топчета, които подредете в тава, предварително поръсена с брашно. Сложете малко и върху тях. Покрийте с фолио тава и приберете за 40 мин. в хладилник.
След това, върху хартия за печене, всяко топче разточете на кора. Направете по няколко дупчици. Всяка от 12-те кори трябва да се изпече за 7 мин. на 180 градуса. Докато са топли, изрежете кръгове с форма за рязане на блат с диаметър 18 см. Изрезките запазете.
Пригответе крема за торта Наполеон, разбивайки яйцата със захарта, нишестето и ванилията. Прибавете малко мляко и разбийте още малко до желаната гладкост.
Изсипете сместа при останалото мляко в тенджера. Варете, докато кремът се сгъсти. Щом е готов, го сипете в подходящ съд, сложете маслото, разбъркайте и го оставете да изстине, покрит с фолио.
В блендер сложете заделените остатъците от блатове за тортата. Смелете ги с малко количество орехи. Преминете към сглобяване на страхотната домашна торта.
Редувайте блат и крем до изчерпване на блатовете. Трябва да завършите с крем. С трохите посипете тортата навсякъде, от всички страни.
Френската Торта Наполеон е вкусна, красива, лесна за приготвяне и подходяща за делник и празник!