Начин на приготвяне
Изрежете 3 правоъгълни кори от бутертестото, като всяка една надупчете с вилица на различни места.
Сложете ги да се печат в предварително загрята на 220 °C фурна за около 15 минути до златисто.
Оставете ги след това настрана да се охлаждат.
За крема Наполеон разбийте яйцата заедно със захарта и ваниловата есенция.
Добавете брашното и разбъркайте.
Сипете прясното мляко на тънка струя и продължете да бъркате.
Загрейте останалото прясно мляко в малка тенджера и към него сипете на тънка струя яйчената смес.
Оставете крема на котлона, докато се сгъсти.
Добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи.
Оставете готовия крем да се охлади и започнете да редите тортата Наполеон - редувайте блатовете с крема.
Сложете я в хладилник за 24 часа.
Преди поднасяне я поръсете с пудра захар и я украсете със свежи плодове.
Бутер тортата Наполеон е много лека и вкусна.