Крем Наполеон

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Крем Наполеон
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусен и незаменим крем Наполеон - може да го използвате за торти, пасти и за каквито други сладкиш изкушения пожелаете"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 8 с.л. (без връх)
  • яйца - 3 бр. (само жълтъци)
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • сол - 1/2 щипка
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 900 мл прясно мляко. Сложете я на котлона и включете на средно силна степен.

Добавяме захарта, щипка сол и ванилията. Разбъркваме на често и щом млякото се загрее намаляваме силата на котлона.

В отделна купа отделяме само жълтъците от яйцата. Към тях добавяме брашното, останалото 100 мл мляко и разбъркваме добре до получаване на гладка каша.

Изсипваме тази смес към прясното мляко, като непрекъснато бъркаме за да не се получат бучки (ако случайно, все пак останат, пасирайте за кратко).

Добавяме маслото към крема за торта и разбъркваме докато не се разтопил напълно.

С крема може да декорираме торти или пасти. Също може да го сервираме директно в десерти купички (след охлаждане в хладилника).

Кремът Наполеон е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: