Начин на приготвяне
В тенджера сложете 900 мл прясно мляко. Сложете я на котлона и включете на средно силна степен.
Добавяме захарта, щипка сол и ванилията. Разбъркваме на често и щом млякото се загрее намаляваме силата на котлона.
В отделна купа отделяме само жълтъците от яйцата. Към тях добавяме брашното, останалото 100 мл мляко и разбъркваме добре до получаване на гладка каша.
Изсипваме тази смес към прясното мляко, като непрекъснато бъркаме за да не се получат бучки (ако случайно, все пак останат, пасирайте за кратко).
Добавяме маслото към крема за торта и разбъркваме докато не се разтопил напълно.
С крема може да декорираме торти или пасти. Също може да го сервираме директно в десерти купички (след охлаждане в хладилника).
Кремът Наполеон е готов.