Френска ягодова торта

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Френска ягодова торта1 / 2
03/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • конфитюр - 4 с.л. от ягоди
  • шоколад - 200 г
  • пудра захар - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 50 г
  • сметана - 60 г
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета, прибавят се две супени лъжици вода и се разтапят на водна баня. Захарта се прибавя с бъркане. След като се разтопи и се снеме от огъня, се прибавя маслото.

При непрекъснато разбъркване се прибавят четирите жълтъка и брашното. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към шоколадовата смес. Пече се в намазнена тава на силна фурна за 10 минути. Изважда се и се оставя да изстине.

Ягодите се измиват и изчистват. Разрязват се на половинки, като се запазват няколко цели за украса. Разбива се добре сметаната с конфитюра.

Тестената част се разрязва на два кръга. Намазва се първият кръг с крем за торта и се нареждат отгоре ягодови половинки. Намазва се втория кръг с крем и се нареждат целите ягоди. Сервира се студено.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: