Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Желирана ягодова торта

Желирана ягодова торта

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Желирана ягодова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • пандишпанов блат - 1 бр.
  • ягоди - 700 г
  • захар - 30 г
  • желатин - - 20 г
  • ягодов сироп - 300 мл
  • лимонова киселина - 1 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл вода се разтваря желатинът и се оставя да набъбне.

Сиропът се затопля и се прибавя желатинът, захарта и лимоновата киселина. Оставя се да изстине, докато се сгъсти.

Блатът се слага във форма за торта, нареждат се почистените и срязани наполовина ягоди и се залива с желатиновата смес.

Държи се в хладилник, докато стегне желатинът.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: