Лека ягодова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Лека ягодова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Бомбастична, свежа и лека тортичка за всеки ден и за всякакъв повод. В нашия случай и без повод"

Необходими продукти

  • ягоди - 500 г
  • бишкоти - 30 бр.
  • ягодов сироп - 300 мл
  • захар - 200 г
  • желатин - 5 листчета
  • сладкарска сметана - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Навлажняваме бишкотите със 150 мл от сиропа и покриваме с тях дъното и стените на тортена форма.

Почистваме ягодите от дръжките ги смиламе на пюре с миксер.

Кипваме 100 мл вода със 100 г захар, добавяме предварително накиснатия в студена вода желатин, останалия ягодов сироп и ягодовото пюре. Отделно разбиваме сметаната с останалата захар и я смесваме с пюрето.

Изсипваме получения крем в тортената форма и оставяме сладкиша да престои 12 часа в хладилника. Преди да сервираме украсяваме с пресни плодове и ментови листенца.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: