Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Най-вкусната бисквитена торта с домашен крем

Най-вкусната бисквитена торта с домашен крем

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Най-вкусната бисквитена торта с домашен крем
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Чудесна бисквитена торта с домашен крем, два вида шоколад и плодове, която непременно пригответе на вашите близки."

Необходими продукти

  • бисквити - 2 п обикновени какао
  • бисквити - 1 п чаени с масло
  • КРЕМ
  • прясно мляко - 900 мл
  • захар - 10 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • царевично нишесте - 6 с.л.
  • ваниюия - 1 ч.л. течна
  • масло - 50 г
  • бял шоколад - 100 г
  • шоколад - 60 г мин. 50 % какао
  • ОЩЕ
  • бисквити - натрошени за поръсване
  • плодове - 200 г праскови, кайсии, ягоди, малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тази вкусна бисквитена торта, първо, направете крема.

Загрейте млякото със захарта на котлона почти до завиране.

В друг съд разбийте яйцата и прибавете към тях царевичното нишесте. Разбъркайте добре, за да няма бучици.

Дръпнете съда с млякото от котлона и налейте на тънка струя сместа с яйцата, бъркайки.

Върнете на котлона и варете крема до желаната гъстота, като бъркате непрекъснато.

Щом на повърхността започнат да се образуват балончета, кремът трябва да е готов.

След това махнете крема от котлона и прибавете към него маслото и ванилията. Разбъркайте до усвояването им.

Отделете в отделен съд 1/3 от крема и добавете към него тъмния шоколад, начупен на дребни парчета. Разбъркайте.

Към останалия крем прибавете белия шоколад. Разбъркайте, докато се стопи напълно и кремът за бисквитена торта стане гладък.

След това може да сглобите бисквитената тортата.

На дъното на правоъгълна тавичка наредете плътно от какаовите бисквити, предварително потопени в прясно мляко.

Отгоре разпределете половината от белия крем. Върху него наредете бисквитите с масло. Тях не съм ги потапяла в мляко. Разпределете нарязаните плодове и покрийте с останалия бял крем.

Може да използвате различни сезонни плодове. Аз направих тортата с праскови и кайсии.

Завършете тортата с още ред какаови бисквити и залейте с шоколадовия крем.

От тъмните бисквити ми останаха няколко броя, които натроших на ситно и поръсих тортата с тях.

Декорирайте тортата с още свежи плодове и приберете в хладилник за няколко часа.

Чудесна бисквитена торта с домашен крем, два вида шоколад и плодове, която непременно пригответе на вашите близки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: