Начин на приготвяне
Зелето нарязваме, като оставяме 2 листа, накисваме го във вода и оставяме за кратко, за да се обезсоли.
В тиган поставяме олио, като изчакваме да се загрее и тогава прибавяме ориза, като запържваме заедно с черния пипер.
Отделно си прецеждам и изстисквам зелето и него запържвам заедно с червения пипер. В глинен съд започваме да редим продуктите в следния ред: зеле поставяме най-отдолу, добавяме телешко месо, ориз, пак зеле - свинско месо, ориз, зеле. Прибавяме кървавица, отново ориз, зеле и накрая пилешки бутчета.
Така редим, докато всичките продукти свършат. Накрая завършваме, като поставяме двете листа най-отгоре.
Между редовете поставяме дафинов лист. Поставяме капака на гювеча и поставяме във фурната. Оставяме капамата за 30 мин. на 250 градуса и след това намаляваме на 150 като печем 3 часа.