Начин на приготвяне
Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да ги нарежете на едро.
Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре поставете няколко ивици червени пиперки, които предварително сте опекли и обелили. Добавете няколко кръгчета от лютото чушле и добавете малко магданоз.
Повторете процедурата до изчерпване на продуктите за капама. Налейте в тавата 1 ч.ч. топла вода, захлупете и задушавайте на тих огън (150 градуса) до омекване на лапада. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз и копър така приготвената вегетарианска капама.
Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате.