Телешка капама

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешка капама1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Вкусната капама иска качествено месо, мерак и бавен огън"

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г бонфиле
  • масло - 100 г
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 400 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна
  • захар - 10 г
  • магданоз
  • дафинов лист - 1 бр.
  • целина - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го задушете в маслото и малко вода.

Добавете обелените и нарязаните на ситно домати, захарта, солта, черен пипер на зърна, лука, чесъна, целината, дафиновия лист и магданоза към телешката капама.

Сложете капак и задушавайте ястието телешка капама на бавен огън около 2 часа.

Поднесете готовото ястие капама с бързи пърленки или селски хлебчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: