Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Пролетна капама с месо

Пролетна капама с месо

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3371k246
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Капама според сезона, този път ви предлагаме рецепта за пролетна"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг (телешко, овче)
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • зелен лук - 3 връзки
  • спанак - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр. резен
  • картофи - 5 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на порции, а след това го заливаме със студена вода. Прибавяме дребно нарязания лук (само бялата част), ситно настърганите морков и целина и растителното масло. Задушаваме на умерена температура, като непрекъснато доливаме по малко вода.

Когато преценим, че месото е почти готово, прибавяме солта, червения пипер, дафиновия лист, нарязаните на дребно зелени пера на лука и спанака, нарязан на ивички.

След 10-15 минути добавяме оформените на дребни кубчета картофи, ситно нарязания магданоз и смления черен пипер. След като омекнат и картофите, прибавяме размитото в студена вода брашно и кравето масло, нарязано на парченца към нашата капама.

Задушаваме ястието, докато остане на мазнина. Поднасяме с кисело мляко готовата пролетна капама с месо.

Вкусна и свежа капама с агнешко за нашата пролетна трапеза.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: