Начин на приготвяне
Измиваме месото и го нарязваме на порции, а след това го заливаме със студена вода. Прибавяме дребно нарязания лук (само бялата част), ситно настърганите морков и целина и растителното масло. Задушаваме на умерена температура, като непрекъснато доливаме по малко вода.
Когато преценим, че месото е почти готово, прибавяме солта, червения пипер, дафиновия лист, нарязаните на дребно зелени пера на лука и спанака, нарязан на ивички.
След 10-15 минути добавяме оформените на дребни кубчета картофи, ситно нарязания магданоз и смления черен пипер. След като омекнат и картофите, прибавяме размитото в студена вода брашно и кравето масло, нарязано на парченца към нашата капама.
Задушаваме ястието, докато остане на мазнина. Поднасяме с кисело мляко готовата пролетна капама с месо.
Вкусна и свежа капама с агнешко за нашата пролетна трапеза.