Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се запържи за 4-5 минути в част от сгорещената мазнина. Долейте
към 700-800 мл вода, посолете и оставете да заври.
Отпенете пяната, намалете силата на котлона и похлупете. След около 2 часа, щом овчето омекне, добавете почистените и нарязани спанак, лук и чесън.
Оставете да се задушава за 10-15 минути и снемете тенджерата от котлона.
Измийте ориза и го сипете в тава, като добавите олио, скълцаните магданоз и джоджен. Отгоре сипете овчето и разбъркайте.
При нужда долейте още малко топла вода. Сложете тавата в загряна фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността.
По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко.