Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Капама»Капама със зелеви сарми и кокоше месо

Капама със зелеви сарми и кокоше месо

Капама със зелеви сарми и кокоше месо
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кокошка - 1 брой (или петел)
  • домати - 150 грама
  • ориз - 150 грама
  • зелеви листа - около 1 кг
  • олио - 6 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • свинска мас - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте кокошката с черен пипер, сварете я до полуготовност.

Наситнете лука и го запържете в загрятото олио. Добавете ориза и щом зрънцата станат прозрачни, поръсете с черен пипер, сол и наситнения магданоз.

Пригответе зелевите листа и ги напълнете с оризовата плънка.

В тенджера сложете кокошката и около нея наредете сармите. Залейте с бульона, който трябва да покрива сармите и прибавете свинската мас и нарязаните доамти.

Притиснете с чиния и гответе на умерен огън до пълно сваряване на кокошката.

Ако желаете, може да сгъстите соса на капамата с малко брашно, размито с вода.

Капамата със зелеви сарми и кокоше месо е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: