Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Курбан чорба с овче месо

Курбан чорба с овче месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Курбан чорба с овче месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Чудна курбан чорба, за чиято рецепта всички ни питат"

Необходими продукти

  • овче месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ¼ глава
  • магданоз - корени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да се вари.

Когато заври, се маха образувалата се пяна. Щом месото омекне, се добавят нарязаните зеленчуци.

Посолява се и се вари до пълна готовност на месото. Сервира се гореща.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: