Заешка капама

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Заешка капама
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Ако не сте опитвали заешка капама, ето ви рецепта"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 4 глави
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 150 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции.

В дълбок съд поставяме порциите и накисваме за няколко часа в студена вода.

Премахваме, след като е изминало времето, и добавяме 1 глава лук, черния пипер, дафиновия лист, солта и поставяме да врят.

В тиган запържваме в олио останалия лук, брашното и червения пипер, след което добавяме постепенно от бульона и месото и оставяме да покъкри до сгъстяване.

Чесъна почистваме и пресоваме, а доматите настъргваме на ренде.

Добавяме ги към поврялото месото, оставяме да къкри за малко и накрая сипваме виното.

Прибавяме и подправките и оставяме така яхнията за още 10 -15 минути. Когато приготвената Заешка капама поизстине, сервираме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: