Гъбена капама с лук

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Гъбена капама с лук
Снимка: Нали
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гъбена капама с лук - вкусна, ароматна, лесна за приготвяне - идеалната капама"

Необходими продукти

  • печурки - 1 кг гъби
  • домати - 1 бр. консерва 400 мл
  • лук - 3 глави
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един килограм гъби ги изчистваме и режем на кръгли парчета.

В тиган с малко мазнина ги запържваме за една две минути, посоляваме и подправяме с мащерка.

Изсипваме гъбите в тава за печене отгоре, заливаме доматен сок от консерва.

Режем лук на кръгли големи парчета и нареждаме отгоре.

Поръсваме капамата с червен пипер и затвараме с фолио.

Печем гъбена капама с лук на 200°C за около 30 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: