Начин на приготвяне
За да приготвите тази вкусна бисквитена торта, първо, направете крема.
Загрейте млякото със захарта на котлона почти до завиране.
В друг съд разбийте яйцата и прибавете към тях царевичното нишесте. Разбъркайте добре, за да няма бучици.
Дръпнете съда с млякото от котлона и налейте на тънка струя сместа с яйцата, бъркайки.
Върнете на котлона и варете крема до желаната гъстота, като бъркате непрекъснато.
Щом на повърхността започнат да се образуват балончета, кремът трябва да е готов.
След това махнете крема от котлона и прибавете към него маслото и ванилията. Разбъркайте до усвояването им.
Отделете в отделен съд 1/3 от крема и добавете към него тъмния шоколад, начупен на дребни парчета. Разбъркайте.
Към останалия крем прибавете белия шоколад. Разбъркайте, докато се стопи напълно и кремът за бисквитена торта стане гладък.
След това може да сглобите бисквитената тортата.
На дъното на правоъгълна тавичка наредете плътно от какаовите бисквити, предварително потопени в прясно мляко.
Отгоре разпределете половината от белия крем. Върху него наредете бисквитите с масло. Тях не съм ги потапяла в мляко. Разпределете нарязаните плодове и покрийте с останалия бял крем.
Може да използвате различни сезонни плодове. Аз направих тортата с праскови и кайсии.
Завършете тортата с още ред какаови бисквити и залейте с шоколадовия крем.
От тъмните бисквити ми останаха няколко броя, които натроших на ситно и поръсих тортата с тях.
Декорирайте тортата с още свежи плодове и приберете в хладилник за няколко часа.
Чудесна бисквитена торта с домашен крем, два вида шоколад и плодове, която непременно пригответе на вашите близки.
Да ви е сладко!