Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо

Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
103411716180
Италианско Дзукото с бишкоти и еспресо
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Ефектна бишкотена торта, от която ще искате още и още"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 грама
  • еспресо - 250 мл
  • за крема
  • нишесте - 50 грама
  • захар - 270 грама
  • белтъци - 4 броя
  • брашно - 50 грама
  • сладко от смокини - 7 плода + 3 с.л. сироп
  • прясно мляко - 1 литър
  • желатин - 15 грама
  • жълтъци - 4 бр.
  • ванилия - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте желатина с около 80 мл студена вода, разбъркайте и оставете да набъбне.

Разбийте жълтъците заедно с брашното и нишестето, разредете с част от прясното мляко.

Останалото мляко сипете в тенджерка заедно с 200 грама от захарта. Кипнете на огъня и сипете към жълтъците. Разбъркайте и отново върнете на котлона. Варете крема докато се сгъсти и прибавете към него желатина. Оставете да се охлади.

Разбийте белтъците заедно с останалите 70 грама захар. Прибавете и сиропа от смокиното сладко.

Разбийте охладения крем отново и добавете белтъците.

Подгответе обла купа и я облепете цялата със стреч фолио. Изрежете едната част на бишкотите под остър ъгъл. Потопете ги за секунди в еспресото и ги сложете на дъното на купата, като острата им част е надолу.

Сипете половината от крем и разпределете парченца от смокини. Следва втори ред бишкоти, слой крем и смокини. Завършете с бишкоти.

Приберете бишкотената торта в хладилник да стегне. След това обърнете в подходящ подност, поръсете с какао и поднесете.

Италианското Дзукото с бишкоти и еспресо е страхотно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: