Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта във водата и след като се активира, добавете солта и зехтина със 125 г брашно. Разбъркайте добре и след това добавете останалото брашно. Замесете тестото, като го прехвърлите върху набрашнен плот и месите поне 5 минути или докато стане еластично. Сложете го купа, намажете с малко зехтин и покрийте. Оставете да втаса за около 40 минути.
Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката. Смесете рикотата с настърганото сирене Чедър, нарязания салам Пеперони, нарязаните гъби и босилека. Разбъркайте и оставете в хладилника.
Разделете на 2 равни части и разточете всяка на блат върху набрашнена повърхност. Сложете в средата на всеки блат по 1/2 от плънката и прегънете, като завиете краищата, за да не излезе плънката при печене. Намажете пиците с разбитото яйце и сложете да се изпекат в подходяща тава в загряна на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
Поднесете пицата Калцоне веднага.
Вижте също как да си направите италианско тесто за пица или любимата турска пица.
Коментари