Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички калцоне с оризова плънка

Банички калцоне с оризова плънка

Банички калцоне с оризова плънка
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако не ви се готвят манджии и яхнии за обяд, набързо спретнете тези банички калцоне - ще има и за утре дори"

Необходими продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 ч.чаша
  • брашно - 1 ч.ч. (същата, с която мерим млякото)
  • брашно - за доомесване
  • яйца - 2 броя
  • масло - 30 грама
  • сол - 1 щ.
  • За плънката
  • яйца - 1 голямо
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • ориз - 50 грама
  • извара - 100 грама
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете млякото с маслото и щипка сол. Когато млякото заври, сипете на един път брашното и с помощта на дървена лъжица разбърквайте непрекъснато. Когато тестото се събере на топка, значи е готово. Дръпнете и оставете настрана да се охлади.

Измйте и сварете ориза в малко подсолена вода. Отцедете и го смесете с изварата, овкусете го с къри и сол.

Прибавете разбитите яйца към вече изстиналото тесто. Разбъркайте и поръсете с ощ малко брашно, за да замесите тесто, което не лепне.

Поръсете плота с брашно и разточете тестото на тънка кора.

В купичка разбийте яйце с олиото.

Изрежете с формичка кръгове от тестото. Всеки един намажете с яйце и в средата сложете от плънката с ориз. Прегънете и притиснете, за да не излезе плънката.

Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките. Намажете с четка баничките с останалото разбито яйце.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете баничките до златист цвят.

Баничките калцоне с оризова плънка са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: