Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с оризова плънка

Задушено пиле с оризова плънка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327693
Задушено пиле с оризова плънка1 / 2
09/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. с дреболиите
  • лук - 3 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • стафиди - 2 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилето. Посоляваме го отвън и отвътре, може да добавим и малко черен пипер, след което прибираме за кратко в хладилник.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от олиото. Когато омекне и стане златист на цвят сипваме и ориза. Разбъркваме и запържване за 1-2 минути. Подправяме със сол и черен пипер.

Добавяме нарязаните пилешки дреболии и стафидите. Наливаме 3-4 к.ч. вода и оставяме сместа да набъбне на тих огън. Поръсваме с 1-2 с.л. наситнен магданоз и сместа за пълнене е готова.

Пълним пилето с приготвената смес, зашиваме отвора и го поставяме в дълбока тенджера. Заливаме с доматения сос, останалото олио и 1 ч.ч. вода.

Изчакваме да кипне, намаляваме котлона и задушаваме на тих огън, до готовност на месото и редуциране на соса. за да има все пак пилето приятна коричка, може да го запечете за кратко, но може да го поднесете и само задушено.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: