Задушено пиле по селски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Задушено пиле по селски1 / 2
16/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 600 г
  • бяло вино - 50 мл
  • олио - 150 мл
  • брашно - 100 г
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре пилешките бутчета. Загрейте мазнината и ги запържете от всички страни до готовност. Изпържените бутчета се прибират на топло, а в горещата мазнина се запържва лукът, нарязан на полумесеци.

Когато лукът омекне, се добавя брашното и червеният пипер. Запръжката се разрежда с около 600 мл гореща вода. Овкусява се с дафиновите листа, чубрицата и черен пипер. Налива се виното и се разбърква хубаво.

Бутчетата се връщат при соса и се задушават около 10 минути на слаб огън.

Преди поднасяне се поръсва с магданоз и джоджен.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: