Начин на приготвяне
Почистваме пилето. Посоляваме го отвън и отвътре, може да добавим и малко черен пипер, след което прибираме за кратко в хладилник.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от олиото. Когато омекне и стане златист на цвят сипваме и ориза. Разбъркваме и запържване за 1-2 минути. Подправяме със сол и черен пипер.
Добавяме нарязаните пилешки дреболии и стафидите. Наливаме 3-4 к.ч. вода и оставяме сместа да набъбне на тих огън. Поръсваме с 1-2 с.л. наситнен магданоз и сместа за пълнене е готова.
Пълним пилето с приготвената смес, зашиваме отвора и го поставяме в дълбока тенджера. Заливаме с доматения сос, останалото олио и 1 ч.ч. вода.
Изчакваме да кипне, намаляваме котлона и задушаваме на тих огън, до готовност на месото и редуциране на соса. за да има все пак пилето приятна коричка, може да го запечете за кратко, но може да го поднесете и само задушено.