Начин на приготвяне
Бланширайте филето от бяла риба в подсолена и подкиселена с оцет вряща вода, отцедете го и го почистете от кожата и костите.
Надробете го, добавете виното, ситно накълцания магданоз и нарязания на парченца обелен лимон, на който сте махнали семките.
От брашното, солта, маслото, яйцето, оцета и малко хладка вода пригответе меко тесто, което изтеглете на лист върху чаршаф.
Наръсете листа с половината разтопено масло, сложете плънката, след което с помощта на чаршафа, го завийте на руло.
Нарежете рулото на малки охлювчета, наредете ги в намаслена тава, наръсете ги с останалото масло и печете баничките 25 мин. в силно загрята фурна. По желание към края на печенето може да поръсите баничките с кашкавал или пармезан.