Начин на приготвяне
Следвайте тази рецепта, за да приготвите неустоим ябълков щрудел!
Накиснете стафидите в рома от вечерта. Обелете ябълките, отстранете семките и нарежете на малки парчета.
Разтопете кравето масло в тиган. Добавете парчетата ябълки и пържете, докато започнат леко да омекват. Сложете стафидите и малко от рома, в който са били накиснати.
Изчакайте няколко минути и добавете кафявата захар. Бъркайте непрекъснато, докато се карамелизира сместа. Изключете и махнете от котлона.
Добавете канелата, разбъркайте и оставете да се охлади. Нарежете или натрошете орехите.
Сложете ги в сместа и разбъркайте. Вашата плънка за щрудел е готова и може да бъде използвана веднага по предназначение.